Banca Transilvania ar putea prelua Bancpost-ul

Banca Transilvania ar putea prelua Bancpost-ul in scurt timp, dar in acest moment negocierile continua fara a  fi stabilta ferm data tranzactiei si conditiile finale. Dupa toate probabilitatile pana la sfarsitul lunii octombrie se va sti clar daca tranzactia s-a finalizat sau nu, dar toate sansele sunt in favoarea acestei noi achizitii si astfel Banca Transilvania isi va spori cota de piata semnificativ, insa cu siguranta nu va fi numarul unu in Romania. Insa lupta cu BCR pentru primul loc este stransa, in acest moment aceasta are o cota de piata de 16% iar Transilvania 13%, deci oricand putem asista la o schimbare de pozitii in topul clasamentului.

Banca Transilvania ar putea prelua Bancpost-ul in curand

Avand in vedere ca Bancpost detinea aproape 3% din cota de piata a bancilor din Romania, dupa achizitionarea ei de catre Banca Transilvania distanta dintre lider si locul doi va fi mai mica de un punct procentual, iar daca serviciile si comisioanele vot fi de partea locului doi, aceasta ar putea deveni lider in scurt timp. Ce ma doar epe mine cel mai tare este ca la depozite pe termen scurt – poate si lung, daca tii banii la banca iesi in pierdere – vorba premierului, care nu are card de salariu!

Eurobank este decis sa scape de Bancpost – filiala din Romania, pentru a-si limita expunerea, mai ales ca in timp a tot pierdut teren la noi in tara, iar cele 147 de sucursale sunt un aport bun pentru cineva aflat atat de bine cotat pe piata bancara de la noi din tara.

Banca Transilvania si Bancpost

Banca Transilvania ar putea prelua Bancpost-ul in curand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.