Prietenia romano-maghiara la Arad si nu mai

Multi nici macar nu stiu ce inseamna sa fii prieten sau sa ai macar un dram de omenie in tine, se discuta mereu despre romani vs maghiari, ca si cum ar fi obligatoriu sa fie o lupta intre cele doua nationalitati ce traiesc in Romania, dar uite ca o intamplare recenta m-a facut sa gandesc mai profind la treaba asta. Cineva incerca sa deschida masina cu telefonul mobil, dar evident ca treaba nu a mers. In schimb s-a dovedit ca romanii si maghiarii pot fi prieteni, se pot ajuta dezinteresat iar vrajba asta o starnesc doar politicienii.

Prietenia romano-maghiara la Arad si nu mai

Un roman si-a luat casa in Ungaria, a ramas cu cheia blocata in porbagajul masinii si trebuia sa vina de cu seara la Arad, sa stea in gara si sa astepte sa-i vina cheile de rezerva de la Iasi. A postat pe profilul sotiei patania, iar o batranica de etnie maghiara [ avea sa afle asta mai tarziu, din spusele ei ] sa- oferit sa stea cu ea in Arad, sa o gazduiasca pana dimineata la cinci cand soseau cheile trimise cu un autobuz ce face curse intre Iasi si Timisoara, cu trecere prin Arad.

Batranica de 81 de ani nu doar ca a venit sa o intampine, ca a poftit-o acasa si a mers dimineata cu ea la gara, dar a si platit taxiul. Da, era jumatate maghiara, tatal moldovean si mama unguroaica, dar mai conteaza? Mai gasim astfel de oameni in ziua de azi? Cred ca-i numeri pe degete si nu cred ca mai conteaza etnia! Sincer am ramas impresionat de poveste, asa ca am decis sa o spun sa se stie ca exista si asa ceva la noi in Romania!

romani si maghiari

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *