Topul oraseor din Romania – Forbes Best Cities

Ardealul este ca de obicei in fruntea tarii cand vine vorba de orase apropiate de cele din vest, iar Oradea urca an de an in acest top facut de Forbes. Ne bucura ca orasul a fost declarat al doilea cel mai „inteligent” oras din tara [ smart city ], evident dupa orasul Cluj, care ocupa locul unu! din pacate nu totul este roz in Oradea, daca vorbim de sistemul de termoficare ramas la fel ca pe timpul lui”Ceasca” revenim cu picioarele pe pamant – suntem totusi in Romania.

Topul oraseor din Romania – Forbes Best Cities

Un lucru bun pentru o tara in care saracia este la ea acasa – evident, exceptand bugetarii – in Oradea somajul este scazut, mult mai mic decat in alte zone ale tarii. O problema ramane insa calificarea angajatilor, inca nu s-a inteles ca exista si varianta de a califica la locul de munca – mai ales tineri. Evident ca la o rata scazuta a somajului contribuie si cele trei parcuri industriale din Oradea, iar numarul de firme prezente aici este in crestere.

Faptul ca in Oradea a fost infiintata o scoala profesionala va avea ca efect reducerea si mai mare a somajului, iar fiind in parteneriat cu firmele din zona, va ajuta cate 220 de tineri anual sa-si gaseasca mai usor un loc de munca. Nu stiu daca ati auzit de Celestica, este o firma aflata in topul firmelor din Bihor. Deci sa ne bucuram pentru colegii nostri din Oradea, un binemeritat loc doi in topul Forbes Best Cities, sa ne bucuram si pentru noi care ocupam locul unu, dar sa nu ne culcam pe o ureche, trebuie sa ne mentinem pozitia si in anii ce vin.

Oradea

Topul oraseor din Romania – Forbes Best Cities

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.