Intr-o localitate din Harghita 6 din 10 maghiari nu muncesc

Un studiu recent facut de UDMR intr-o localitate din judetul Harghita a relevat faptul ca acolo sase din zece maghiari nu merg la munca si traiesc din ajutoare sociale. Se pare ca secretul acestei situatii este berea Csiki Sor care se da fiecarui maghiar care semneaza pentru autonomia Tinutului secuiesc. Datele statistice arata ca cel;e doua judete conduse de peste 28 de ani de UDMR sunt cele mai sarace din Ardeal. Oare de ce?

Intr-o localitate din Harghita 6 din 10 maghiari nu muncesc

Daca in Ardeal cele mai sarace judete sunt Harghita si Covasna, sa vedem cum stam in Europa, conform studiilor publicate anual de Eurostat. Asa cum se stie, in Europa avem unitati teritoriale similare judetelor de la noi, numite NUTS 3 si unitati mai mari, regionale numite NUTS 2. Hai sa vedem ce spun datele Uniunii Europene despre situatia economica dar mai ales despre nivelul de trai din acest eunitati administrative in zona noastra.

Daca PIB per capita in Bucuresti si Budapesta sunt asemanatoare, desi la unguri banii vin din turism si la noi din economie – deci mai bine la vecini, unde vine turistul si lasa banul, la judete stam rau, Vasluiul, Harghita si Covasna se iau la intrecere cu bulgarii la nivelul saraciei. este evident daca mai mult de jumatate dintre maghiari nu muncesc si zac la bodegi laudand berea ungureasca – a devenit o obligatie sa consumi Csiki Sor pentru a sustine „adevarata” bere Ciuc! Pana unde va scade PIB-ul celor doua judete care fac de ras Ardealul?

munca in Harghita
Într-o localitate din Harghita 6 din 10 maghiari nu muncesc

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *