Cat mai avem pana ii ajungem pe nemti?

Intrebare retorica sa-i zicem asa, oare cat mai avem pana ii ajungem pe nemti? Pesimistii vor zice ca nu o sa-i ajungem niciodata, desi in secolul vitezei si al IT-ului, anii pot trece cu viteza luminii. Trebuie doar sa vrei cu adevarat, in opinia mea Romania are tot ce-i trebuie ca sa ajunga la nivelul de trai din Luxembrug. O sa rada multi, insa chiar putem daca vrem cu adevarat. Evident ca nu sub umbrela PSD-ului si cu sefi de guvern de genul Dancila si ministri ca Olguta.

Cat mai avem pana ii ajungem pe nemti?

Cum am ajuns la acest articol in decembrie de Mos Nicolae? Citind o stire din Germania, evident. Politia a prins cativa romani si bulgari care mergeau sa-si ia ajutoarele sociale la volanul unor masini de lux. Beneficiarii Hartz IV ajung la peste sase milioane de persoane! Asta inseamna 7,5% din intreaga populatie! Persoane care nu pot supravietui fara ajutor de la stat! Enorm de multi am zice noi in Romania, iar pe de alta parte intelegem ingrijorarea nemtilor.

Ca sa fie clar, nu romanii si bulgarii saracesc Germania – beneficarii straini de Hartz IV sunt in jur de 2 milioane, restul de patru milioane sunt nemti! Adica cum? Patru milioane de etnici germani nu au venituri ca sa supravietuiasca intr-o tara ca Germania? Iar din cei doua milioane de straini, jumatate sunt din afara Germaniei. Romanii sunt pe locul trei, dupa bulgari si polonezi. Adica cam 65.900 de romani primesc diverse ajutoare de la statul german. La final va zic un lucru interesant: trebuie sa nu ai masina mai scumpa de 7.500 de euro ca sa fii considerat sarac in Germania, iar la noi nu trebuie sa ai nici macar televizor sau frigider.

Hartz IV Germania

Cat mai avem pana ii ajungem pe nemți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.