Corbii albi s-au innegrit

Corbii albi s-au innegrit, fie de ciuda fie din nestiinta – acea nestiinta de a fi macar onest si cu bun simt, in rest nu se cere nimic in plus unei publicatii. Noi de exemplu nu am prea agreat ideea de a scrie articole despre romani si unguri, decat cand voiam sa aratam ca se poate convietui in liniste si pace. Deci cat au vrut Corbii albi sa fie ca laptele, se pare ca au ajuns ca taciunele. De ce? Acum explic, sa nu fie dubii.

Corbii albi s-au innegrit

Am reusit sa dau peste un articol distribuit pe FaceBook, nu „musc” de obicei din nadele iredentiste, dar aici cand au spus in titlu Gest frumos din partea maghiarilor de Centenar: cererea transpunerii în legislație a Declarației de la Alba Iulia, deja bate la ochi. Fara sa citesc articolul – nu din alte motive, ci pentru a nu scrie iar ceva legat de ei, de corbii albi care deja sunt mai negri decat daca asa s-ar fi vopsit, sunt sigur ca au ales din toata Declaratia de la Alba Iulia, un singur punct! Oare de ce?

Al doilea eveniment care i-a facut sa jubileze pe corbi a fost semnarea Aliantei Vestului, ca si cand ar fi fost o victorie proprie. Ca idee, niciunul dintre orasele semnatare nu are o masa prea insemnata de etnici maghiari. Asadar sincer imi este rusine ca asa ceva exista in Ardeal, nu mai zic de orasul nostru drag, Clujul. Asta este istoria, nu ai cum sa te impotrivesti, de aceea preferam sa ocolim astfel de subiecte, car enu slujesc nimanui, in Ardeal nu poate sa fie bine in acest secol doar unei etnii, iar anul centenarului se va sfarsi curand, evident ca vor mai fi reverberatii pana la data sarbatoririi unirii de la 24 ianuarie, apoi va veni Trianonul, deci subiecte divergente cat vezi cu ochii.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *