Echilibrul Acido – Bazic

Exista in limba germana un proverb care spune „Prima data mor padurile apoi, oamenii”.
Se discuta in multe institutii de specialitate, cel putin din Germania , despre moartea si disparitia padurilor, despre ploile acide si s-a constatat ca tot al treilea copac este bolnav de moarte. Si sunt cifre reale din pacate.

Tristetea este ca toate substantele daunatoare, toate toxinele si ploile acide, boala padurilor si toxicitatea plantelor ne afecteaza si noua grav sanatatea.Incerc zilnic sa trag un semnal de alarma, in dreptul fiecaruia dintre noi,pentru a avea grija de sanatate. Dar oamenilor le pasa prea putin. Atunci cand ajung la medic este de multe ori tarziu sau au deja boli cronice instalate si se aleg cu un pumn de bilute colorate pe care le vor inghiti pana la sfarsit. Tristi si frustrati isi gasesc cu greu echilibrul.

Asa cum ma tem de industria farmaceutica si stilul ei perfid de a face bani, am ajuns sa ma tem si de isteria naturista . Sunt un om ce adera la aceste tratamente , dar exagerarea si extremele vor aduce folos doar companiilor.
Trebuie sa facem schimbari in noi si cu noi, altfel totul este in zadar. Un ulei esential, o zi de dieta sau un bidonel de gel natural nu rezolva situatia.
Cifrele sunt ingrijoratoare -tot a treia persoana are probleme cu greutatea, tot a patra persoana probleme cu glicemia.Un om din trei este cu dureri de cap si tendinta de sinucidere a crescut ingrijorator. Frecventa cancerului a crescut enorm si infarctul face ravagii…dar oamenii nu se tem .

Ne plangem zilnic de dureri sau stari sub diferite forme-dureri cronice de cap, de articulatii, oboseala ..ne simtim incordati , nervosi si avem insomnii. Problemele digestive sunt extrem de frecvente , cele de spate la fel iar neurodermitele si alergiile ne coplesesc.
Mancam mult si prost,dormim putin spre insuficient, comunicam virtual si miscarea este minimalizata. Clar adaugat alcool, tigari, cafele , internet , dulciuri…stresul vietii de zi cu zi au efecte catastrofale. Si organismul devine superacid astfel, practic ne autodistrugem.
Si asa cum padurile sunt distruse din interior de ploile acide asa corpul nostru devine bolnav pe zi ce trece. Fara un echilibru acido bazic nu vom reusi sa ne restabilim sanatatea. Psihoze sau neuroze,artroze si cancer, neurodermite si alergii,etc. se datoreaza acestui dezechilibru.
Avem nevoie de ochi deschisi si dorinta de vindecare.Avem familii bolnave ca structura,suferim de tristetete iremediabila si lipsa de afectiune. Suntem goi de iubire si substanta. Acest echilibru este absolut necesar.
Misiunea mea este de a ajuta oamenii sa si regaseasca dorinta si motivatia de a trai sanatos. „Restart your mind, Renew your life” este motto pentru cabinetul si activitatea mea.Am sa scriu pe tema aceasta si mi doresc din toata inima ca sa respectam ce este in jur si pe noi insine..Altfel asa cum mor padurile,vom muri , incet, si noi.

Luminita Catana

echilibrul acido bazic

Echilibrul Acido – Bazic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.