Avand in vedere ca Germania a cerut muncitori in agricultura, deja doar in Cluj peste 1500 de persoane asteapta sa plece la munca. Asa cum se vede si in imaginea de mai jos, nici vorba de distantare sociala. Cine i-a organizat pe acesti oameni? Evident ca firmele private care au reusit sa prinda contracte in agricultura in Germania pentru anul 2020. Stim ca si Italia se confrunta cu o criza de muncitori in agricultura, anual peste 100 de mii de romani fiind angajati sezonieri in fiecare dintre aceste tari.

1500 de romani pe Aeroportul Cluj pleaca la munca

Prefectul Mircea Abrudean a trimis forte de ordine suplimentare la aeroport, dar acestea nu fac fata. Este evident ca lumea abia asteapta sa plece la munca, sa castige bani. Desi nemtii anunta ca se iau masuri de carantinare a tuturor celor ce intra in Germania, nu stim daca aceste reguli se vor aplica si muncitorilor sezonieri. Este posibil ca datorita afluxului mare de oameni sa se impuna crearea unor locuri noi de carantina, dar la fel de posibil este sa vedem ca acestia vor face carantina la locul de munca.

Intr-o perioada in car eveniturile romanilor au scazut considerabil, nu este de mirare ca mii de persoane au plecat din judetul lor pana la Cluj pentru a prinde un loc de munca in Germania. N-ai sa vezi tu neamt muncind la sparanghel, asa ca tot esticii le vor face munca, probabil pe aceiasi bani ca si in anii trecuti, minimul pe economie, sau maxim 10 euro/ora.

aeroportul din Cluj
Aglomerație în aeroportul din Cluj

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *