Clujul – orasul cu cel mai mare pret la imobiliare

Desi multi s-ar astepta ca pretul la imobiliare sa fie mai mare in Bucuresti, Clujul i-a suflat locul unu capitalei. A fost o luna de cosmar pentru cei din industria imobiliara in martie, dar imediat piata si-a revenit si asistam chiar la cresterea pretului pentru apartamente si case in mai toat atara. Dar in Cluj parca preturile au luat-o razna, avem cele mai scumpe case din intreaga tara, chiar duble la pret fata de Bucuresti. Cel mai mic pret pentru un metru patrat construit in Cluj-Napoca este de 1800 de euro! Stai si te intrebi cine-si permite asemenea sume, dar daca piata suporta, e clar ca exista si cumparatori.

Clujul – orasul cu cel mai mare pret la imobiliare

Un apartament cu doua camere in Cluj cu o suprafata de maxim 57 m² costa in jur de 120.000 de Euro. Daca am compara oferta cu cea din Bucuresti am observa ca acolo primesti la jumatate de pret si un loc de parcare. Adica ai plati in jur de 60.000 de euro, ceea ce este evident mai accesibil, mai ales ca vorbim de locatii bune. In acest timp in centrul Clijului gasesti oferte ce sar de 3.000 de euro metrul patrat. Nici macar plafonul de la programul „O noua casa” nu poate acoperi astfel de preturi.

In zonele limitrofe Clujului pretul unui apartament a sarit de mult de 1.700 de euro pentru un metru patrat construit, iar chiriile sunt pe masura. Prin comparatie, in Iasi care este tot un oras universitar, pretul unui metru patrat util este de pana in 1.000 de euro. Este adevarat ca si salariile in Cluj sunt un pic mai maricele, dar in niciun caz duble fata de Bucuresti, Iasi sau Timisoara.

Brasovul este si el prin comparatie cu Clujul, mult mai avantajos, orasul de la poalele Tampei iti ofera un pret de „doar”1.200 euro/mp. Unde vor ajunge preturile apartamentelor in Romania? Probabil ca la un nivel mult mai mare decat al celor din marile orase europene. Asta in timp ce salariile de la noi sunt cele mai mici din Europa. Asadar investitiile imobiliare vor fi mereu bune, chiar daca nu vei reusi sa scoti profitul prea rapid, in 10 ani cu siguranta vei castiga mai mult decat in orice alt domeniu.

Imobiliare Cluj
Clujul – orașul cu cel mai mare preț la imobiliare

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *