60 de autobuze Mercedes au ajuns la Cluj

Daca proiectul trenului de mare viteza ce va lega Clujul de Bucuresti nu depinde de primarul orasului nostru, transportul local tine. Asa se face ca in curand toate cele 60 de autobuze moderne Mercedes-Benz Conecto Euro 6 vor ajunge pana la finele anului la Cluj. Nu stiu daca nu era mai ok sa vedem pe strazi inca 60 de autobuze  Urban Crosstown, fabricat la Brasov, dar asta e o alta treaba – intrebare. Daca avem tramvaie romanesti facute la Arad ar fi ok sa le vedem nu doar la Galati, nu-i asa?

60 de autobuze moderne Mercedes au ajuns la Cluj

Lasand melancolia pentru altii, ne bucuram ca cele 60 de autobuze nemtesti vor face viata mai usoara clujenilor, desi cei cinci ani de garantuie sau 350.000 de kilometri nu sunt tare multi pentru un autovehicul urban ce face zilnic cel putin 100 de kilometri. Evident ca nu sunt nici ieftine, costand 1.046.994 lei/buc +TVA. Ca idee – nu ma pot abtine si revin la subiect – Autobuzul Urban Crosstown este tot EURO 6 si costa doar 100.000 de euro, adica mai putin de jumatate decat cel nemtesc! O fi mai bun, nu neg – desi unii spun ca nu e chiar o diferenta care sa justifice dublarea pretului.

Autobuzele noi vor putea transporta maxim 104 calatori din care 26 vor putea sta pe scaune, restul de 78 stand in picioare. Evident ca sunt autobuze ce corespund tutor normelor europene, au inclusiv rampa pentru cei cu dizabilitati. Asadar, un mare pas pentru nemti, un pas mic pentru clujeni – sau invers! Un plus este faptul ca au integrat sistemul de Ticketing si pentru internauti WiFi gratuit!  Sa mai zici ca nu traim bine in Romania!

Autobuze Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.