Ambasadorii americani fac gafe sau o fac intentionat?

Ambasadorii americani fac gafe sau o fac intentionat? In diplomatie nu exista gafe, acestea sunt mai rare decat lucrurile bune pe care le fac politicienii romani, deci cum sa interpretam cele doua actiuni din Tinutul secuiesc si din Republica Moldova, prin care doi amabasadori americani fac gafa dupa gafa? Simplu, un avertisment pentru romani, sa stie ce se poate intampla daca nu-s cooperanti? Sau un semnal dat rusilor, care sa le arate ca sunt cooperanti? Eu inclin sa zic ca ambele afirmatii sunt adevarate!

Ambasadorii americani fac gafe sau o fac intentionat?

Clujul este prin definitie un judet multi etnic si multi cultural, avem 79,4% romani si  17,4% maghiari, iar in Cluj Napoca, 75,71% dintre locuitori sunt romani si 15,27% sunt maghiari. Deci aici ne intelegem bine, doar ca politicienii fac ce fac si ne pun mereu pe ganduri. De ce este Ardealul pamant romanesc? De ce Basarabia e acelasi pamant romanesc? Istoria de mii de ani o atesta, restul e doar politica! Poate deveni o realitate Tinutul secuiesc? DA, o demonstreaza Kaliningradul ( fost Königsberg ).

Revenind la amabasadorii americani, care la Chisinau au afirmat ca Basarabia nu e pamant romanesc, iar in Hargita s-au fotografiat cu steagul Tinutului secuiesc. Intrebati ce au vrut sa spuna prin actiunile lor, o dau din colt in colt, ca au fost politicosi, ca au vrut sa spuna ca in acest moment Republica Moldova este stat independent si suveran. Dar de fapt, am vazut ce pot face in Ucraina, de la garanrare si pana la fapte, e distanta lunga! De ce sustin americanii? Pentru ca momentan ne pot asigura o cat de mica stabilitate in fata Rusiei, dar nu sunt naiv sa cred ca nu ne-ar vinde cu prima ocazie. Au facut asta de atatea ori in istorie, incat naiv sa fii sa nu intelegi ca o pot face oricand din nou.

Ambasadori americani

Ambasadorii americani fac gafe sau o fac intentionat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.