Japonezii de la Fujikura parasesc Clujul

Ca de obicei la noi romanii, lucrurile bune dureaza putin iar cele rele se inmultesc de la o zi la alta. Iata ca dupa ce Nokia a parasit Romania, tot din cauza cheltuielilor cu infrastructura din ce in ce mai mari, a venit si ziua in care japonezii de la Fujikura sa-si indrepte privirile catre tari mai „primitoare”. Vor urma concedieri masive, pentru ca firma are in Romania patru puncte de lucru, cu peste 6.000 de angajati.

Japonezii de la Fujikura parasesc Clujul din cauza preturilor mari

Oricat am vrea noi romanii sa vina investitorii straini aici, tot noi ne putem salva daca vrem, caci ei vin si pleaca dupa cum le dicteaza profitul. Romania nu mai este de mult o tara atractiva pentru investitorii pusi pe capatuiala, asa ca nu m-ar mira sa aud ca in tara noastra nu se mai produce nici DACIA, deci nu ma mira ca-i vad fugind pe cei de la Fujikura.

Primul mare exod din Romaia l-am vazut la cei din confectii, au plecat in Maroc, asa se va intampla cu toate firmele sosite aici pentru ca aveam salarii mici – uite ca acum nu sunt suficient de mici, nu mai zic cat ies cu taxe cu tot. Ca idee, ca sa nu fiti totusi asa de tristi, marele Samsung a plecat din China in Vietnam, iar chinezii se stie ca sunt atat de ieftini, incat practic se credea ca vor produce de toate in curand!

Fujikura - Cluj
Japonezii de la Fujikura parasesc Clujul din cauza preturilor mari

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *