Birocratia romaneasca si contribuabilul cinstit

Am ajuns din nefericire s abat la portile institutiilor de stat, iar asta o sa-mi dea subiecte pentru cel putin doi sau trei ani de zile. Zic eu ca functionarul public este platit din taxele si impozitele noastre, deci ar trebui sa fie in slujba noastra, caci de fiecare data cand se plang dee salarii mici, vor sa-i sprijinim, sa-i ajutam. Dar cand ajungi la ghiseul lui, ori este incompetent, ori rau voitor, despre empatie ce sa mai zic? Asa ajung la povestea mea cu birocratia. Iata pe scurt cele intamplate azi.

Birocratia romaneasca si contribuabilul cinstit, sau lupta cu nepasarea

Azi am decis sa fac ceva in privinta fetei mele care din motive medicale nu a mai putut lucra in Delta Dunarii, in judetul Tulcea. Asa ca a venit sa stea la mine in Ungaria, dar cum trebuie sa-ti platesti singur asigurea de sanatate, zic sa fac pe cetateanul corect. Merg la CASS, desi prin ianuarie guvernul se lauda ca va scoate obligativitatea platilor celor fara venituri, dar hai sa nu politizam. Ajung la ei si zic, adio domnule, mergeti la ANAF sa va zica ei cum si unde platiti. OK, zic hai sa vedem, la ei, ajung si intreb la poarta. Zice omul bun la toate, mergeti la camera 10, ajung acolo si stau la rand, ajung in fata usii si vad ca e caseria. Zic sa intru, desi clar ca aici nu aflu nimic. Fata amabila zice: la camera 9, imediat la staga pe hol.

Ajung la camera noua, spun povestea si ma trimite la camera trei, unde iar la coada, iar povestea si ma trimit la camera cinci. Caut, gasesc, nimeni la rand doar ca scrie camera 4 -5. Intru si intreb undei camera 5, zice aici. Spun povestea si ma trimite la Tulcea, unde a fost ultimul domiciliu. Zic: ma omule, vreau sa platesc, un cont ceva? Am CNP-ul fetei, imi zici contul de trezorerie, pun banii la banca si gata. Ha, mai romane, crezi ca esti singurul in situatia asta? Apai daca nu-s singurul, nu ati gasit o solutie din ianuarie si pana azi? NU! Asa ca ajuns in Ungaria, ma inscriu aici pe site-ul ANAF si sper ca vineri, cand iar mai fac 100 de kilometri pana la ANAF, sa aflu cat pltatesc, unde si de ce!

Interesant: la unul din ghisee ziceau sa platim pe un an in avans, sau in fine oricum in plus, stau si ma intreb, dac afata se angajeaz ain doua sau trei luni, banii platiti in plus ce reprezinta? Sau ii recupereaza de la angajator? Ma indoiesc, asa cum ma indoiesc ca vei rezolva ceva online in Romania anului 2016!

Birocratia la ANAF
Birocratia romaneasca si contribuabilul cinstit

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *