Ciobanii ar vrea sa emigreze in Ungaria

Fara sa stie ca maghiarii din Romania ce au plecat imediat dupa 1989 in Ungaria si au obtinut cetatenia la foc rapid, azi ar vrea sa se reintoarca in Romania, dar nu mai pot – unde sa se mute acum ca pensionari? Ce sa faca cu avera din Ungaria, pe care o pot vinde aproape pe degeaba? Deci fara sa stie aceste lucruri, nici macar nu stiu ca in tara vecina nu prea sunt turme de oi, ciobanii din Romania se gandesc sa migreze in Ungaria.

Ciobanii ar vrea sa emigreze in Ungaria

Evident ca dupa ce statul a lasat Romania fara porci in prag de sarbatori, apoi au pus ochii pe oi, ce sa mai faca ciobanii? Daca marile firme de porcine si cetatenii cu godaci in curte nu prea au de ales, ciobanii se gandesc sa plece din tara. Intrebarea este cum sa o faca legal si daca asta este posibil si ii va ajuta cu ceva.

Sinceri sa fim si noi ne intrebam daca lichidarea porcinelor era singura solutie, iar cand ne gandim ca lana este un deseu la noi in timp ce in lume este materie prima, nu ne mira disperarea ciobanilor. O sa reuseasca ei sa schimbe gandurile guvernantilor ca in cazul legii cu cainii ciobanesti? Eu zic ca DA, daca-si pun ingand si sunt consecventi. Cam dubios cum vin bolile astea in Romania exact cand sunt unii gata sa faca bani grei cu importuri.

Ciobani
Ciobanii ar vrea sa emigreze in Ungaria

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *