Cluj 2021 s-a transformat in Timisoara 2021

Desi speram ca in anul 2021 sa vedem Clujul capitala culturala europeana, uite ca juriul a decis la vot ca mai bine va fi la Timisoara. Nu putem sa ne plangem, dupa doua sesiuni de vot am iesit la egalitate, doar ca orasul de pe Bega a castigat lupta. Cateva proiecte chiar erau interesante, dar prea putine flori pentru a face si primavara la Cluj. Se pare ca nici sloganul la est de vest nu a fost chiar unul inspirat. Mai pe scurt de la preselectie la selectie nu am prea avansat cu nimic!

Proiectul Clujul capitala culturala europeana in 2021 nu va exista

Clujul nostru drag, cosmopolit dar si foarte scump in comparatie cu alte orase din Romania, ba chiar si din Europa, a pierdut lupta pentru anul 2021, asa ca vom lasa Timisoara sa se laude cu acest lucru. Dar promitem sa invatam din greseli si sa revenim, nu-i asa? Asta daca o sa mai fim in Uniunea Europeana pana atunci, caci de Shangen este clar ca nu avem fata, nu-i asa?

Pacat ca am pierdut trenul, orasul Cluj-Napoca merita sa fie una din capitalele culturale ale Europei, macar pentru ca pe placuta de la intrare scrie mare, ca sa inteleaga tot omul: Kolozsvár! Cred ca si la capitolul universitati stam perfect, avem doar universitatea Babeș-Bolyai – unde in lume mai vezi asa ceva? Ca sunt sigur ca multi nu stiu, Victor Babeș s-a nascut la Viena, iar Farkas Bolyai la Sibiu! Deci ce sa mai zic eu? Ramane sa ne auzim in curand cu vesti mai bune, nu-i asa?

Clujul capitala culturala europeana

Clujul capitala culturala europeana in 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.