De ce sa cumpar din florariile online

Florariile online au devenit o afacere de succes in Romania contemporana. In conditiile vietii trepidante de astazi, unul dintre factorii care lipsesc cel mai mult este timpul. Indiferent de domeniile in care ne desfasuram activitatea ne lovim de aceasta lipsa, care din pacate se rasfrange si asupra unui gest de suflet, pe care cu totii ar trebui sa il facem foarte des: oferirea unui buchet sau al unui aranjament floral, indiferent ca ocazia se numeste zi de nastere, opt martie, Valentine’s Day , etc.

Acest principiu a stat la baza unei industrii noi in Romania pana acum cativa ani, cea a florilor online. Operatorii din domeniu vin in intampinarea nevoilor clientilor prin site-uri extrem de bine structurate, foarte usor de utilizat, iar oferta acestora se poate consulta rapid. Comanda se poate face usor, printr-un simplu click, clientii fiind avantajati de faptul ca pot compara ofertele rapid (este mult mai simplu sa stai in fata calculatorului si sa eviti traficul infernal din fiecare zi, sa consulti ofertele mai multor florarii online, apoi sa faci comanda).

In plus, clientii sunt avantajati de oferta substantial mai bogata a florariilor online fata de cele traditionale. Daca in cazul unei afaceri traditionale oferta este limitata de spatiul redus in care se desfasoara activitatea, in online aceasta oferta este practic infinita, un site putand oferi spatiu nelimitat.  Un alt plus pe care il ofera online-ul este faptul ca florile sunt depozitate in incinte special amenajate, cu climat constant, atent controlat electronic, pe cand in cazul unei florarii traditionale conditiile meteo au un cuvant greu de spus: iarna poate fi prea frig, existand riscul ca florile sa inghete, vara poate fi prea cald, existand riscul ca florile sa se strice intr-un interval de timp extrem de scurt.

Livrarea produselor se face de catre companiile specializate intr-un interval de timp cuprins intre doua ore si o zi, prin intermediul echipelor proprii sau al partenerilor din tara, obligatoriu insa folosind autoturisme special echipate pentru transportul florilor (acestea fiind perisabile trebuiesc transportate in conditii speciale). Exista si optiunea de a alege in mod exact data si chiar ora de livrare a buchetelor sau aranjamentelor.

Unul dintre serviciile introduse recent de catre operatorii florariilor online este consilierea gratuita oferita clientului in alegerea produselor ( in proportie de peste 70% clientii fiind barbati). In marea majoritate a cazurilor, buchetele sunt insotite de felicitari personalizate catre destinatari.

Un alt plus pentru clienti este pretul sensibil mai mic al produselor oferite de florariile online, acesta rezultand in urma volumului mare de flori comandate, coroborat cu volumul pierderilor care sunt mult mai mici.

flori-online

De ce sa cumpar din florariile online

Razvan Guiu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.