Incep lucrarile la Transalpina de Apuseni

Mult timp s-a vorbit despre planul de a transforma DJ 107 I in Transalpina de Apuseni, la concurenta cu cea din Carpatii Meridionali. Primul pas a fost facut, adica licitatia pentru cei aproape 80 de kilometri de sosea. Asadar Consiliul Judetean Alba a demarat proiectul, ar trebui sa se termine peste trei ani, asadar sa ne punem pe asteptat si sa vedem daca vom circula pe Transalpina de Apuseni in 2021 sau hai 2022! Eu sper sa apuc sa nu mai ies de pe autostrada de la Arad la Sibiu si ma declar multumit!

Incep lucrarile la Transalpina de Apuseni

Deci mai pe scurt, vom merge de la Aiud pana la Bucium-sat pe o sosea care va avea de jur-imprejur natura fantastica a Mutilor Apuseni. Acum sa vedem cum va evolua constructia celor doua tronsoane, chiar daca licitatiile au fost castigate de aceiasi firma. Sincer sa fiu nu pricep de ce au crescut preturile dupa ce guvernul a amarit salariul minim in constructii, adica la noi toti platesc la minim? Dar asa sa fie, inca 2 milioane de euro pe salarii, numai sa vedem Transalpina de Apuseni terminata.

Pe de alta parte se pare ca CMJ Alba a facut economie cam 5% din pretul estimat al lucrarii, asa ca bani sunt, mai ramane sa vedem ca se apuca si de treaba. Daca se va finaliza aceasta sosea o sa vedem inflorind afacerile si turismul, ceea ce evident ne bucura. Daca o sa fie deschisa mai mult timp pe an, o sa fie si mai bine! Nu mai zic cum ar fi sa se poata circula iarna, ar fi fantana cu apa vie pentru turismul din zona!

Transalpina de Apuseni
Încep lucrările la Transalpina de Apuseni

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *