Oare o sa avem metrou la Cluj?

Chiar daca nu stim daca o sa avem sau nu metrou la Cluj, iata ca studiul de fezabilitate va costa „doar” 10 milioane de euro. O fi mult, o fi putin voi decideti. Acum s-a landat o licitatie pentru studiul de prefezabilitate, eu de asa ceva nici nu auzisem pana acum, desi la noi este clar, avem un prestudiu, apoi un studiu si la final expira ambele, stop si de la capat. Dar stai, aici suntem in Ardeal, nu este posibil asa ceva, iar Emil Boc este cel mai iubit primar al tuturor romanilor!

Oare o sa avem metrou la Cluj?

Deci se estimeaza ca vom merge cu un fel de metrou, mai mult un treb urban pe ruta Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida. Numai ca pana sa stim daca ideea e fezabila ne costa 1 milion de euro – fata TVA. Poate ca daca zic eu ca e fezabil, pastram banii si incepem studiul direct? Ca pana la urma asta e ideea, daca e transport rapid, incepe sa se dezvolte totul, cresc preturile la case si terenuri la Gilău si pana la Bonţida, incep afaceri noi si deci vin bani la buget. Asa vad eu lucrurile, dar nu sunt cine ce expert, inteleg ca daca nu dam bani inainte, nu avem firme care se imbogatesc peste noapte, ceea ce nu e normal in 2019.

Lumea vorbeste ca nu vom avea niciun metrou la Cluj, dar oricum banii se vor cheltui, dar asta inseamna ca macar avem sansa sa nu cheltuim mai mult pe studiul final de fezabilitate si sa ne oprim aici! Cel putin est esigur ca eu nu mai apuc metroul asa cum nici la o autostrada de la Brasov la Arad sau Oradea nu o sa vad in viata asta, dar cine stie, la o reincarnare viitoare poate am sansa sa merg si eu mai mult de o ora cu 130 de km/h legal prin Ardeal.

metrou la Cluj

Oare o sa avem metrou la Cluj?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.