Londonezii impotriva unui Brexit, manifestatii in masa

Avand in vedere ca peste 60% dintre londonezi au votat la referendum pentru ramanerea in Uniunea Europeana, acum ei s-au vazut nevoiti sa iasa in strada si sa marsaluiasca pentru a impiedica un eventual Brexit. La fel de aberanta este si pozitia actualului prim-ministru David Cameronm care dupa ce a incurajat iesirea din UE, acum trebuie sa-si dea demisia desi si-a atins scopul. De ce?

Londonezii sunt impotriva unui eventual Brexit, manifestatii in masa

De ce UK va avea un alt prim minstru? Pentru ca desi conservatorii au propus iesirea din UE, nu se asteptau la un rezultat pozitiv, iar acum nu stiu cum sa rezolve problemele ce decurg din aceasta iesire, care pe langa consecintele imeodiate mai dureaza si cel putin doi ani. Mai pe scurt, doar probleme iscate de dorinta unui cabinet de ministri care nu-si dorea nimic altceva decat o pozitie privilegiata in Uniunea Europeana.

Cum de s-a reusit ca doua state – Irlanda de Nord si Scotia sa voteze preponderent pentru ramanerea UK in UE, cum londonezii au votat in aceiasi directie in proportie de 60%, dar rezultatul final a fost 52% pentru Brexit, vor trebui sa analizeze chiar britanicii. Variante de a ramane in uniune exista, dar cineva trebuie sa-si asume raspunderea pentru anularea rezultatelor de la referendum, deci avem de asteptat.

Ce avem azi in UK? Manifestatii ample pentru ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana, doar ca metoda practica de a realiza acest lucru nu o sti einca nimeni. La ce le-a folosit britanicilor acest referendum? La mai multe probleme, inclusiv redeschiderea problemei scotiene, care ar putea avea ca efect destramarea UK. Asta ne asteapta, sau se va reveni la normal in cateva luni?

uniunea_europeana Brexit

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *