Medalii castigate de Romania la Rio in 2016

Spre marea noastra dezamagire in 2016 la Olimiada de la Rio Romaia nu a castigat pana azi nicio medalie! Sperantele noastre se mai leaga teoretic doar de tenisul de camp, unde Tecau si Begu au sanse de a aduce Romaniei macar o medalie. Astzi de la ora 18:40 vom vedea si ce face echipa noastra de canotaj, dar asa cum presimt eu, anul 2016 este cel mai rau din punct de vedere al rezultatelor noastre la Jocurile olimpice.

Medalii castigate de Romania la Olimpiada de la Rio in 2016

In prima zi de concurs la Olimpiada de la Rio din 2016, la Gimnastica artistica romanul Andrei Muntean s-a clasat pe locul 49, iar Marian Dragulescu s-a clasat pe locul 5 la sarituri. Acelasi Andrei Muntean a reusit in prima zi clasarea pe locul 9 la paralele. La canotaj masculin echipa de dublu rame fara carmaci a ocupat locul 8. Iar cand ma gandesc ca la hambal – mandria noastra nationala, am fost invinsi de Angola cu 23 la 19, nu mai am cuvinte.

Sperantele noastre au renascut in a doua zi de concurs, dar cand am reusit sa vedem ca gimnasta Catalina Ponir a obtinut locul 14 la sol si locul 5 la barna, am inteles ca nu ne va fi bine. Macar la tenis Olaru si Mitu au invins Ungaria, tot am spalat putin obrazul. La natatie am ocupat locul 4 prin Robert Glinta.

A treia zi nu a inceput nici ea cu dreptul, echipa de canotaj 8+1 a ocupat locul sase, dupa ce ne daduse ceva sperante la inceput. La tenis Romania invinge Mexicul si sperantele noastre raman la Tecau si Mergea. Evident ca la hambal gazdele au invins Romania cu un rusinos 26 la 13! A urmat a 4-a zi de concurs, nicio schimbare in bine!

O speranta a aparut in ziua a 4-a cand in recalificari echipa feminina de dublu rame fara carmaci a ocupat prima pozitie si la dublu vasle am iesit pe locul doi. Spre mandria noastra Tecau reuseste sa depaseasca echipa Braziliei impreuna cu colegul sau Mergea si astfel ajungem la a cincea zi de la Rio. La hambal feminin Romania invinge Muntenegrul cu 25 la 21, meci pe care l-am vazut si eu si am tremurat la scorul de 22 la 21, dar hambalistele noaster au marcat de doua ori in inferioritate numerica!

La cei 73 de ani, Martha Karolyi încă supervizează toate aspectele ce ţin de gimanstică în SUA. Martha face tot: se ocupă de programele ce încurajează micuţele fetiţe să practice acest sport, dar şi de elita de talie mondială.

Medalii castigate de Romania la Olimpiada de la Rio in 2016

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *