Sacosu Turcesc din judetul Timis tot mai populat

Comuna Sacosu Turcesc din judetul Timis pare a fi ultima atractie pentru investitorii imobiliari – ma refer acum la cei ce vor sa-si cumpere o casa la tara, sa fuga de aglomeratie si poluare. La doar 20 de kilometri de Timisoara, nu este nici primul sat, avand in vedere ca mai aproape gasim sate precum Mosnita sau Albina, dar uite ca tocmai satul asta cu drumurile nereparate a fost sa fie pana la urma destinatia timisorenilor. Oare va urma si Clujul exemplul banatenilor?

Comuna Sacosu Turcesc din judetul Timis devine tot mai populata

Sa ne intelegem bine, comuna are sapte sate, iar numarul locuitorilor noi a crescut cu 700 din 1990 si pana astazi. Nu pare mult, dar este deja un semnal ca lumea fuge de aglomeratia din orase si prefera linistea de la sat, mai ales ca poti face lejer naveta cu maisina, in schimb ai fructe si legume ecologice aproape „gratis”! Comuna numara putin peste 3.000 de locuitori, de aceea ma si mira spaima elvetienilor cand peste 3.000 de romani si bulgari au venit la ei in tara la munca, comparativ cu satul nostru, e o nimica toata.

Pare o gluma sa discuti despre cresterea de populatie intr-un sat cu 1000 de locuitori, cel mai mare din comuna cu acelasi nume – Sacosu Turcesc. Cei mai multi locuitori sunt plecati la munca in Europa, dar iatra ca apar noi locuitori de la oras, cine stie unde vom fi peste 10 ani, poate populatia se va dubla, iar cei plecati in strainatate vor reveni acasa, sa investeasca in afaceri locale.

Sacosu Turcesc
Comuna Sacosu Turcesc din judetul Timis devine tot mai populata

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *